Kategorier
Mjød

2024

:: 2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020 :: 2021 :: 2022 :: 2023 :: 2024 ::

Et år som begynte rolig, med salg og kjøp av leilighet og utsatt brygging av mjød. Rakk akkurat en deltaker til NM som årets første brygg, som jeg ikke ble fornøyd med og lot vær å sende inn.

:: Appelsin og pepper ::
10,6 %. Brygget på 1/3 røsslyng- og 2/3 akasiehonning, med grovknust svartpepper (0,3g pr liter). Etter gjæring tilsatt avkok av bittert appelsinskall (0,5g pr liter) og te for munnfølelse. Lav sødme.
OG 83, FG -1, SG 3
——
Skulle egentlig sendes til NM, men fikk ikke en god stolthetsfølelse. Helt grei, fin tyngde, greit sitrushint. Kan sikkert spandere, men vinner ingen premier.

:: Pepper ::
11 %. Brygget på 1/4 røsslyng- og 3/4 akasiehonning, med grovknust svartpepper (0,3g pr liter). Etter gjæring tilsatt te for munnfølelse. Lav sødme.
OG 87, FG 0, SG 2
——
Helt grei mjød uten smakstilsetninger. Smaker og lukter som honningblandingen. Pepperen gir et litt ekstra udefinerbart tyngdepunkt. Den helt lave sødmen gir et pistrete hint av bitterhet.

:: 2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020 :: 2021 :: 2022 :: 2023 :: 2024 ::