2021

:: 2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020 :: 2021 ::

:: Jordbær og rabarbra ::
10 %. Brygget på 1/4 norsk honning og 3/4 fjellhonning, med saft fra 100g jordbær- og 100g rabarbra pr liter. Medium ettersøting. Blandet ned til 10 %.
OG 94, FG 0, SG 10
——
På gjæring.

:: Røsslyng ::
11 %. Brygget på røsslynghonning, med 0,2g knust svartpepper pr liter. Medium ettersøting.
OG 87, FG 0, SG 10
——
Grumsete og fruktig med et tørt sting. Bortsett fra den sterkt dominerende honningsmaken kjennes mjøden merkelig tørr. Kunne ikke vært mindre søt. Skylder på honningen. Pepperen forsvinner litt, men underbygger (trolig) kompleksiteten og bitterheten fra honningen. Alkoholen varmer magen. Et godt måltid.

:: Svake jordbær 2 ::
11 %. Brygget på 3/4 fjellhonning og 1/4 røsslynghonning, med saft fra 50g jordbær pr liter. Medium ettersøting.
OG 88, FG 0, SG 14
——
En liten råhet, men alt for god til å bare ha stått halvannen uke på flaske. Smaker etter ingrediensene, jordbær og lynghonning. Ingen overdreven smak fra noen av dem, et passe hint. God, bedre, best. Himmelfallen.

:: Svake jordbær 1 ::
11 %. Brygget på 3/4 fjellhonning og 1/4 røsslynghonning, med saft fra 50g jordbær pr liter. Medium ettersøting.
OG 88, FG 3, SG 13
——
Den er litt skarp, lurer på om den abrupte stansen i gjæringen kan ta skylden. Med mindre det er syrligheten fra jordbær og røsslynghonning. Jeg liker motstand, at jeg ikke drikker saft når jeg nyter alkohol, men … litt skarp. Fin mengde og blanding av smaker.

:: Fjell ::
11 %. Brygget på fjellhonning, med 0,2g kvernet svartpepper pr liter. Medium ettersøting.
OG 87, FG 0, SG 10
——
Enkel og grei. Forsiktig pepper. Passe søt.

:: Muskat ::
10,5 %. Brygget på fjellhonning, med 0,5g muskat pr liter. Medium ettersøting.
OG 83, FG 0, SG 10
——
Blir ikke enig med meg selv om den smaker godt eller ikke. Ingenting galt med produksjonen, men blir usikker på om muskat er godt. Mer smak hadde blitt for intenst, mindre ville blitt pistrete. Har gode minner fra pepperkakemjøden, men alene …

:: Ingefær ::
11 %. Brygget på fjellhonning, med 0,5g ingefær pr liter. Medium ettersøting.
OG 87, FG 0, SG 10
——
Enten har jeg brukt for lite ingefær, eller så har for mye klarningsmiddel tatt med seg smaken. Ingefæren har et usedvanlig svakt sting og ingen smak. Mjøden er god, men intensjonen er borte.

:: Akasie ::
11 %. Brygget på akasiehonning, med 0,4g knust svartpepper pr liter. Medium ettersøting.
OG 87, FG 0, SG 10
——
Myk «hvitvin» med unødvendig mye pepper.

:: 2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020 :: 2021 ::