2023

:: 2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020 :: 2021 :: 2022 :: 2023 ::

Vorwärts!

:: Jordbær og rabarbra ::
13,8 %. Brygget på 1/5 røsslyng- og 4/5 akasiehonning, med avkok av 150g jordbær- og 75g rabarbra per liter. Te for munnfølelse. Lav sødme.
OG 113, FG 3
——
Like mengder smaker av jordbær og rabarbra, umulig å skille for den blotte gane. Dyp stemning. Nydelig balanse mellom sødme og bitterhet på en knivsegg. Drømmekveld!

:: Jordbær & ananas ::
11,6 %. Brygget på 1/4 røsslyng- og 3/4 fjellhonning, med avkok av 100g jordbær- og ananas pr liter. Etter gjæring tilsatt te for munnfølelse. Lav sødme.
OG 92, FG 0, SG 2
——
Absolutt nydelig! Smak av kanskje 3/4 jordbær og 1/4 ananas. Fin røsslyng fra honningen. Fin snerp fra teen. Passelig sødme. I wanna dance with some body!!

:: Jordbra sukker ::
12 %. Brygget på sukker, med avkok av 150g jordbær- og 75g rabarbra per liter. Te for munnfølelse. Lav sødme.
OG 90, FG -5, SG 2
——
Ikke mjød, men fruktvin. Prøveklut for mjøden på sensommeren. Smaker som like mengder jordbær og rabarbra. Nydelig surhet. Nydelig smakseksplosjon. Den lave sødmen skaper action blant smaksløkene.

:: Skogsbær & jalapeño ::
13,4 %. Brygget på 1/4 røsslyng- og 3/4 fjellhonning, med avkok av 100g skogsbær pr liter. Etter gjæring tilsatt avkok av 0,5g Santa Maria jalapeño pr liter og 2g te pr liter for munnfølelse. Lav sødme.
OG 112, FG 4
——
Tidlig smak viser at det er et fint sammensurium av ingrediensene der pepperen styrer showet. Men selv om den er krystallklar har den også en lett lakserende effekt. Så da gikk den i fryseren og kom ut igjen som likør på nærmere 20 %. Og dette kunne jeg lett gjøre igjen – smakfull sak som sparker fra uten at pepperen forstyrrer.

:: Jordans sukker ::
13 %. Brygget på sukker, med avkok av 100g jordbær- og ananas pr liter. Etter gjæring tilsatt te for munnfølelse. Lav sødme.
OG 95, FG -8, SG 2
——
Ikke mjød, men fruktvin. Merkelig sak som gjæret ut så til de grader. Ble en hel prosent sterkere enn beregnet og nektet å klarne i det hele tatt før flasking. En uke på flaske og er trolig blitt litt klarere, men fortsatt ugjennomtrengelig grums. Smaker som en alkoholfusjonert jordbær- og ananassorbet, med en velkommen surhet fra bærene.

:: Blåbær ::
10,5 %. Brygget på akasiehonning, med saft fra 150g blåbær pr liter. Medium sødme.
OG 88, FG 7, SG 6
——
Etter en uke på flaske smaker den litt som alkoholsterk husholdningssaft. Smakfull samtidig som den er litt for lettdrukket. Ikke min favoritt, men grei tidtrøyte. God i og for seg. Mulig endret sødme hadde gagnet den, men usikker på om den skulle gått opp eller ned. Mulig jeg bare er humørsyk. Mulig den bare er perfekt.

:: Basevår ::
11 %. Brygget på 1/3 røsslyng- og 2/3 akasiehonning. Etter gjæring tilsatt te for munnfølelse. Lav sødme.
OG 87, FG 0, SG 2
——
Nydelig blanding med lynghonning – frisk og god! Passe søt. Kunne vært litt mer snerp fra teen, men uten at det går ut over opplevelsen. Lite spennende, skulle likevel bare ha en påskekos.

:: 2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020 :: 2021 :: 2022 :: 2023 ::