2020

:: 2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020 ::

Jeg har slikt å gjøre, også i år. Noen nye å prøve ut, noen å perfeksjonere og noen å rekonstruere.

Under brygging :: Jordbær og rabarbra ::
12 %. Brygget på 1/2 norsk honning og 1/2 akasiehonning, med saft fra 200g jordbær pr liter og 126g rabarbra pr liter. Medium ettersøting.
OG 93, FG 0, SG 10
——
Allerede før gjæring tyder luktene på suksess.

De beste fra året så langt

:: Lys viking ::
11 %. Brygget på akasiehonning, med 2g røsslyng pr liter kokt i 60 min og 1g røsslyng pr liter kokt i 3 min. Medium ettersøting.
OG 83, FG 0, SG 10
——
Smaken av skogbunn (røsslyng) er fremtredende og mer tydelig enn i den andre vikingen (med norsk honning). Ikke bare i bitterheten, men generelt. Settes stor pris på. Kraften fra alkoholen og tyngden fra røsslyngen merkes. Bitterheten er der den skal være. Pen sødme som veier godt opp. Mindre mektig og «kvalmende» enn versjonen med norsk honning. Føles renere.

:: Skogsbær ::
11 %. Brygget på norsk honning, med saft fra 200g skogsbær pr liter. Plenti ettersøting.
OG 85, FG 0, SG 15
——
Nydelig bærdrikk. Bærsurheten har akkurat nok støtte fra sødmen til at de begge er like tydelige, og ingen overveldende. Det hele godt oppmuntret av en liten grunnmur av alkoholkraft.

:: Vikingmjød ::
11 %. Brygget på norsk honning, med 2g røsslyng- og 1g einerbær pr liter kokt i 60 min. Medium ettersøting.
OG 87, FG 0, SG 8
——
Tydelig smak av honningen. Bitterheten fra den innkokte røsslyngen kjennes litt på tungen, veies fint opp av sødmen. God kraft fra alkoholen. Pen blanding. Litt tåkete, men hvem er vel opptatt av utseende.

:: Halvveis til jul ::
10,5 %. Brygget på 1/3 norsk honning og 2/3 akasiehonning, med ingefær, svartpepper, kardemomme og muskat.
OG 83, FG 0, SG 10
——
Godt drikkende, men for mye pepper, passe mengde ingefær, for lite av alt det andre. God erfaring til julemjøden.

:: 2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020 ::