2020

:: 2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020 ::

Jeg har slikt å gjøre, også i år. Noen nye å prøve ut, noen å perfeksjonere og noen å rekonstruere.

Under brygging:

:: Pepperkake ::
11 %. Brygget på 1/3 norsk honning og 2/3 fjellhonning, med kanel, kardemomme, svartpepper, muskat, ingefær og nellik. Medium ettersøting.
OG 83, FG 0, SG 10

:: Akevitt ::
11 %. Brygget på 1/2 norsk honning og 1/2 fjellhonning. Etter gjæring tilsatt te av 5g akevittkrydderblanding pr liter. Medium ettersøting.
OG 87, FG 0, SG 10


De beste fra året så langt

:: Jordbra og rabarbær ::
11,3 %. Brygget på 1/2 norsk honning og 1/2 akasiehonning, med saft fra 200g norske jordbær pr liter og 126g lokal rabarbra pr liter. Medium ettersøting.
OG 93, FG 5, SG 10
——
Stor gjæringsaktivitet stakk av med et par flasker, men ferdig en uke tidligere enn normalt. Smaker etter ingrediensene, litt mer jordbær enn rabarbra. Fin bitterhet. Fin sødme. Årets beste. Årets sommerdrikk. Trolig også neste års, men må da lage mye mer.

:: Lys viking ::
11 %. Brygget på akasiehonning, med 2g røsslyng pr liter kokt i 60 min og 1g røsslyng pr liter kokt i 3 min. Medium ettersøting.
OG 83, FG 0, SG 10
——
Smaken av skogbunn (røsslyng) er fremtredende og mer tydelig enn i den andre vikingen (med norsk honning). Ikke bare i bitterheten, men generelt. Settes stor pris på. Kraften fra alkoholen og tyngden fra røsslyngen merkes. Bitterheten er der den skal være. Pen sødme som veier godt opp. Mindre mektig og «kvalmende» enn versjonen med norsk honning. Føles renere.

:: Vikingmjød ::
11 %. Brygget på norsk honning, med 2g røsslyng- og 1g einerbær pr liter kokt i 60 min. Medium ettersøting.
OG 87, FG 0, SG 8
——
Tydelig smak av honningen. Bitterheten fra den innkokte røsslyngen kjennes litt på tungen, veies fint opp av sødmen. God kraft fra alkoholen. Pen blanding. Litt tåkete, men hvem er vel opptatt av utseende.

:: Sugar baby love ::
11,4 %. Brygget på sukker, med saft fra 200g jordbær pr liter og 200g banan pr liter. Medium ettersøting
OG 85, FG -5, SG 10
——
Sure jordbær er det første som fiker til meg. Dog ikke surere enn de er behagelig. Bananen bidrar med munnfølelse og fylde, lite med smak. Tar tid å nyte seg gjennom et glass. Ingen styrtdrikk. Surkos.

:: Skogsbær ::
11 %. Brygget på norsk honning, med saft fra 200g skogsbær pr liter. Plenti ettersøting.
OG 85, FG 0, SG 15
——
Nydelig bærdrikk. Bærsurheten har akkurat nok støtte fra sødmen til at de begge er like tydelige, og ingen overveldende. Det hele godt oppmuntret av en liten grunnmur av alkoholkraft.

:: 2017 :: 2018 :: 2019 :: 2020 ::