2017

:: 2017 :: 2018 :: 2019

2017 var en passelig fin start på mjødkarieren. Selv om 3 er trygt plassert i glemmeboken var det 4 andre som overlevde. 2 av dem overlevde også svært godt. I manglen på laurbær er det lite hvile å finne. Sikter mot nye høyder i året som kommer.

Best

:: Hoppsann ::
11,6 %. Akasiehonning, humle
2 liter humlemjød brygget på akasiehonning og humlene magnum (1,5 g kokt 60 min) og tettnang (3 g kokt 15 min)
OG 103, FG 15
——
Som en knallgod hvitvin. Fin sommerdrikk. Eneste måten å gjøre den bedre vil være å lage mer.

:: Appelsin ::
9,8 %. Akasiehonning, appelsinskall
4,5 liter appelsinmjød brygget på akasiehonning og 8 g appelsinskall, 50/50 søtt og bittert.
OG 93, FG 18
——
Som en god hvitvin, men bitterheten kunne med fordel vært halvert. Fin sommerdrikk.

Grei

:: Punk IPA braggot ::
10,5 %. Malt, humle, røsslynghonning

4 liter braggot / honningøl brygget på 1040 g Extra pale malt, 60 g Caramalt, humlene ahtanum, simcoe og chinook og 800 g røsslynghonning.
OG 97, FG 13
——
En sukksess, men var best en måned etter flasking. Bitterheten fra humlen ble beskere med tiden, muligens fordi mjøden gjæret sammen med humlen. Kunne også vært søtere.

:: Mjødurt ::
12 %. HC ekte honning, mjødurt

4,5 liter mjødurtmjød brygget på 1,4 kg HC ekte honning og 8 g mjødurt kokt i 15 min.
OG 93, FG 2
——
Mitt første brygg. Vettskremt av tanken på flaskebomber lot jeg den gjære helt ut, noe som gjorde at den ble for tørr (lite søt). Hadde også klart seg med halvparten så mye urt.

:: 2017 :: 2018 :: 2019