Braggot er enkelt forklart øl med honning. Eller øl med tydelig smak av honning. Dette er mitt flaueste kapittel i min bryggestorie. Øl krever mer av kjøkkenet og bryggeprosesen enn jeg har klart å gi. Derfor feiler også de fleste forsøkene.
:: Braggot 14 ::
9,2 %. Råøl brygget på lys hvetemalt, mørk spesialmalt, Magnum-humle, fjell- og røsslynghonning. Normal karbonering. Ingen restsødme.
EBC 20, IBU 34
——
Smak: Sterk. Maltrik. Smått merkbar røsslyng. Kunne vært mindre bitter, men gjør bare at jeg ikke drikker den på 10 min. Den beste braggoten jeg har laget.
:: Ølmjød #11 ::
8,8 %. Malt, humle, røsslynghonning
3,8 liter malt-mjød brygget på 1 kg maris otter, 50 g cara amber, cascade-humlen (2 g kokt 30 min og 10 g kokt 1 min) og 350g røsslynghonning. 5 g sukker pr liter til flaskekarbonering. Sødme: 42g sukker pr liter.
——
Smak: Klar og fin i utseende. Smaker som øl søtsatt med røsslynghonning. Smaker altså etter ingrediensene, men burde vært mindre søt. Kunne ev. vært sterkere. Fin humle. Burde også hatt mer kullsyre, men er akkurat nok til at den ikke er flat.
:: Viking braggot 3 ::
11 %. Akasiehonning, malt, røsslyng, einerbær
4,25 liter mjød brygget på 1,15 kg akasiehonning, 125g viking pale ale malt, 54g muntons crystal malt, 16g røsslyng kokt i 1 time og 2,3g einerbær kokt i 1 time. Sødme: 22g sukker pr liter.
——
Smak: Uten kullsyre. Smak av røsslyng og malt. Blandingen er behagelig. Mjøden er god, lettdrikkende. Fin kraft fra alkoholen. Fin bitterhet. Maltblandingen sammen med røsslyng gjør smaken litt særegen, men på ingen måte til en nedtur. Første (eneste) braggoten på best-lista.