Bær

Bær er gode å bruke og lett å like. De krever litt før de havner til gjæring, men er verd innsatsen.

:: Einerbær ::
11,4 %. Brygget på 1/4 lynghonning og 3/4 akasiehonning. Etter gjæring tilsatt avkok av 2g knuste einerbær pr liter. Te for munnfølelse. Sødme: 10g sukker pr liter.
——
Smaken gir godfølelsen. Lite prangende. Uproblematisk. Et fint krydret etterskudd av einer. Hadde tålt å halvere sødmen.

:: Tindved ::
9,6 %. Brygget på HC norsk honning. Etter gjæring tilsatt saft fra tindvedbær (25 g pr liter), kokt i 2 min. Sødme: 48g sukker pr liter.
——
Gjæret helt ut. Høy ettersøting. Smak: Uten bærrestene smaker det lynghonning med en lett bitterhet og sitruspreg. Søtlig, men ikke for. Med bærrestene blir det mer substans, mer bitterhet og (selvsagt) litt mer bærsmak. En smakssak hva som er best.

:: Jordbær ::
9,4 %. Brygget på 1/4 HC norsk honning og 3/4 akasiehonning, med saft fra 200g belgiske jordbær pr liter, kokt i 10 min. Sødme: 19g sukker pr liter.
——
Smak: Lite honning å spore i smaken. Småintens, dog silkemyk jordbær. Ingen skarpe kanter, men akkompagnert av alkoholkraft. Pen sødme. Smålig bitterhet. Fyldig ved ørene.