Stille, mørkt og trist

Bitterheten titter etter som tiden går mer fram. Mye kaffe, selvsagt. Begynner endelig å oppføre seg mer som en mjød, mindre som en kaffelikør. Jeg ville likevel vært overrasket om noen fortalte meg at dette var basert på honning, hvis jeg ikke visst hva jeg smakte på. Men hva vet vel jeg. Kjenner at det er en god kaffedrikk med litt alkohol.


Oppskrift til 3,8 liter:
3 liter vann
1,180 kg fjellhonning
0,8 g gjærnæring
OG: 1.095
Gjær: 9,6 g (hel pakke) Mangrove jack’s cider M02

Tilsettes etter gjæring:
20 g roasted barley (EBC 1300)
20 g malting chocolate (EBC 900)
– mesket i 60 minutter, kokt i 30
– 0,3 g kritt (for å justere pH)
– ble 2 dl
150 g kaffe (friele café noir)
– hele bønner, lettere knust og kaldbrygget i 24 timer
– deretter desinfisert ved koking ett minutt
– ble 3 dl
150 g honning for ettersøting til SG 1.010

11,1 %

… hvis du tør. Blir nesten litt skeptisk selv over denne ideen. Hva er det jeg har satt i gang? Kanskje noen burde ta fra meg utstyret. Vil jo ikke gjøre skam på Dag Ingebrigtsen eller The Kids heller. Til mitt forsvar gjorde jeg flere tester av ingrediensene før jeg bestemte meg for sammensetningen, selv om svartmalten var litt som å drikke aske. Beregner med at det blir bedre sammen med gjæret honning fra de brasilianske fjellene.

Blandet honning, vann, gjær og næring. Smooth sailing. Gode rutiner. Ferdig gjæret på rekordtid, 11 dager, fordi jeg brukte mye gjær og næring. Knuste kaffebønnene og lot dem stå i vann et døgn. Mesket og kokte malten. Blandet og flasket.