Ribes rubrum

Etter vel en uke på flaske er bare honningen tilstede i lukten. I smaken vil jeg gjette på 50/50 med ripsen. Bitterheten fra bærene er tydelig og den kunne ikke vært mindre søt. Egentlig passe.

4,2 liter ripsmjød:
– 3,5 liter mjød laget på Honningcentralens ekte honning
– OG 83
– FG 0
– 7 dl saft av 800 g rips
– Ettersøting til SG 18
– 9 %

26.8.2018. Bryggestart.

28.8.2018. Avgassing i går og i dag. Godt med liv og røre.

2.9.2018. SG 7. Ferdig i morgen.

3.9.2018. FG 0. Gjærstopp. Vinsvovling. Frokost.

Senere på dagen ble 2 dl vann, 800 g rips og 150 g honning gjort om til 7,5 dl ripssaft. Nesten 13 flasker flasket.

5.9.2018. Noen ganger, når man kikker inn på sine håpefulle små, legger man merke til ting. Som f. eks. det massive bunnfallet fra et ripsoppkok som i all tydelighet ble alt for dårlig silet. Dermed fikk man gjøre en omtapping.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *