:: Pepperkake ::

Lettere panisk ble denne mjøden satt til gjæring, etter at forløperen (julesatan) hadde for stor overvekt av ingefær. De andre ingrediensene fortjener en større deltakelse.

:: Pepperkake ::
11,1 %. Brygget på 1/2 HC norsk honning og 1/2 fjellhonning, med kanel, kardemomme, ingefær, svartpepper, muskatt og nellik. Medium ettersøting.
OG 87, FG 0, SG 10

1.11.2019.
Smak forberedes:

  • 4,9g kanelstenger pr liter
  • 0,7g ingefær pr liter
  • 0,7g svartpepper pr liter
  • 0,5g kardemommefrø pr liter
  • 0,5g muskattnøtt pr liter
  • 2 stk nellikspiker pr 5 liter

Vann varmes til 90 grader. Gjærnæring og smak tilsettes rett før nedkjøling. Etter nedkjøling blandes honningen inn.
OG 87
Gjær: Mangrove jack’s mead M05

19.11.2019. FG 0. Svovling. Kieselsol

20.11.2019. Flasking.
4,5 liter mjød, SG 0
1 dl vann, 150g honning, SG 10
14 flasker