:: Øl 2020 ::

Jeg har lyst til å lage øl i 2020. Littebitt lei av mjød. Oppskriften ligner mest på pale ale, men jeg skal selvsagt gjøre mine stygge stilbrudd.

Basis:
– Malt: Pale ale EBC 5
– Brew in a bag, 90 min, ca 67 grader. No-sparge
– Koketid: 30 min
– Bitterhumle: Cascade, IBU 12
– Sukker for å høyne OG fra ca 1.045 til ca 1.060
– Gjær: Safale US-05
– Flaskekarbonert med 6g sukker pr liter

  • Øl: Ren basis-oppskrift
  • Bøll: Tilsatt kardemommefrø, ingefær, muskattnøtt og nellikspiker. Bytter ut cascade med magnum
  • Bæll: Tilsatt 2g skogsbær pr liter
  • Pall: Tilsatt 100g grønn paprika pr liter
  • Møll: Et tolvte og aller siste perfeksjonerende forsøk på mjød-ølet. Bytter ut sukker med røsslynghonning, noe som høyner OG til ca 1.072. Bytter da også gjær til Mangrove Jack’s M42