:: Øl 2020 ::

Jeg har lyst til å lage øl i 2020. Littebitt lei av mjød. Oppskriften ligner mest på pale ale, men jeg skal selvsagt gjøre mine stygge stilbrudd.

Basis:
– Malt: Pale ale EBC 5
– Brew in a bag, 90 min, 67 grader. No-sparge
– Koketid: 30 min
– Bitterhumle: Magnum, IBU 20
– Aromahumle: Simcoe, IBU 5
– OG 1.065
– Gjær: Safale US-05
– FG: 1.010
– Flaskekarbonert med 6g sukker pr liter
– 7 %

  • Øl: Ren basis-oppskrift
  • Bøll: Tilsatt diverse krydder
  • Hyll: Tilsatt hyllebærbær i stedet for aromahumle
  • Poll: Tilsatt pors i stedet for aromahumle
  • Møll: Et tolvte og aller siste perfeksjonerende forsøk på mjød-ølet. Tilsetter røsslynghonning, noe som høyner OG til ca 1.080. Bytter da også gjær til Mangrove Jack’s M42. Ca 9 %.