Sukkervin 1

Pepperen er perfekt. Den setter smak og er akkurat passe sterk. Men bringebæren kunne gjerne vært doblet. Fin sødme.

Gjærkunst

Dette er ingen mjød. I stedet for sukker fra honning bruker jeg sukker fra sukker. I Finland er sukkervin (kilju) fattigmanns- (eller studenters) vin. Vil tilsette bringebær for godsmak og akkurat nok jalapeño til å få en liten rund pepper-punch.

Oppskrift til 1,9 liter kilju:
– 450 g sukker
– Saft fra 200 g bringebær
– Gjærnæring på slump
OG: 1.090
Gjær: 4 g Mangrove jack’s cider M02
FG 0.995
Tilsettes etter gjæring:
– 2 dl avkok av 1 g syltet jalapeño, kokt i 15 minutter
– 100 g sukker for ettersøting til SG 1.015.
11 %

7.6.2018. Bryggedag. Koker 2 dl saft. Løser- / koker opp sukkeret i 5 dl vann. Sukkergrøt ♥. Fyller opp med saft og vann til ønsket mengde og setter til gjæring med en dose næring.

9.6.2018. Rister- og lufter flasken litt for å gi gjæren oksygen.

14.6.2018. En dose gjærnæring og rister på flasken. Fortsetter å boble fint.

19.6.2018. FG 0.995! Første gang jeg er på minussiden! Lukter knallgodt. Tilsetter vinsvovling, gjærstopp, sukker og avkok fra jalapeño. Flasking i kveld.

En smak av de 2 cl som var til overs avslørte at alt er tilstede, både bringebær, jalapeño og gjær. Håper sistnevnte klarer å legge seg litt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *