:: Julesatan ::

Går ut av året på dypt vann, med et helvetes eksperiment. The last hurrah. Mot alle råd og med øyenbryn hevet over en hver tvil – i stedet for å prøve meg fram med de ulike smakene dumper jeg oppi det jeg tror vil passe.

:: Julesatan ::
11 %. Brygget på 1/2 HC norsk honning og 1/2 fjellhonning, med kanelstenger, kardemommefrø, ingefær, svartpepper, muskattnøtt og nellikspiker. Ettersøtet til SG 10.
OG 87, FG 3, SG 10

7.9.2019.
Smak forberedes.

  • 5g knuste kanelstenger pr liter
  • 1g finkuttet ingefær pr liter
  • 0,7g svartpepper pr liter
  • 0,5g kardemommefrø pr liter
  • 0,3g knust muskattnøtt pr liter
  • 1 stk nellikspiker pr 5 liter

Vann varmes til 90 grader. Gjærnæring og smak tilsettes rett før nedkjøling. Etter nedkjøling blandes honningen inn.
OG 87
Gjær: Mangrove jack’s mead M05

23.9.2019. FG 3. Tilsetter vinsvovling. Lukter fabelaktig!

24.9.2019. Tilsetter kieselsol.

25.9.2019. Ettersøting og flasking.