:: Jordbær ::

Jeg har lyst på jordbær! Det er litt for lenge til den norske bæra er på markedet så jeg gjør et kompromiss med bær som ikke ser så verst ut. Belgiske bær får duge.

:: Jordbær ::
9,4 %. HC ekte honning, akasiehonning, jordbær
Brygget på 1/4 HC ekte honning og 3/4 akasiehonning, med saft fra 200 g belgiske jordbær pr liter, kokt i 10 min. Ettersøtet til SG 6.
OG 84, FG 4, SG 6


4.5.2019. Kokte jordbær og siket av saften. Kokte vann, tilsatte saften og gjærnæring før avkjøling. Tilsatte 350 g HC ekte honning og 1050 g akasiehonning.
OG 84
Mangrove Jack’s M05
Blow off

5.5.2019. Avgass

6.5.2019. Blow off fjernet

8.5.2019. Skummet har igjen begynt å heve seg, etter at det først la seg, men ikke så mye at blow off trengs. God aktivitet.

15.5.2019. SG 8. Lukter fantastisk!

17.5.2019. FG 4. Vinsvovling til 17. mai-pizzafrokost. Kieselsol etter pølse-middag.

18.5.2019.
– 4,5 liter mjød, SG 4
– 5 dl vann
– 45 g honning, SG 6

15 flasker flasket. Nyflasket og nedkjølt smaker den tunge jordbær. Fyldig i smaken, kraft mest fra bærene, men også alkoholen. Litt honning å spore. Litt søt på leppene, men ikke i smaken. Faktisk en pen dose bitterhet. Svært fornøyelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *