:: Granskudd ::

Fjorårets ble laget med butikk-kjøpt granskuddsirup, men savnet å ha mer kontroll på prosessen. Dessuten er sirup laget av sukker, noe som ikke skal være med i mjød. At det er stor forskjell mellom sirup og rent granskuddavkok, ble tydelig da jeg skulle smake meg frem til hvor mye jeg skulle bruke. Beskheten hinter om at mjøden i hvertfall bør være medium søt.

:: Granskudd 2019 ::
11,8 %. HC norsk honning, akasiehonning, granskudd
Brygget på 2/5 HC norsk honning og 3/5 akasiehonning, med avkok fra 24 g granskudd pr liter, kokt i 30 min.
OG 109, FG 10, SG 9


20.5.2019. Granskudd kokes i 30 min. Resten av vannet varmes til 90 grader, tilsettes gjærnæring og avkjøles. Tilsett honning og granskuddavkok.
Gjær: Mangrove jack’s M05
OG 109
Blowoff

21.5.2019. Avgassing

22.5.2019. Avgassing. Blowoff fjernes

15.6.2019. FG 10. Vinsvovling. Kieselsol

16.6.2019.
4,5 liter mjød, SG 10
5 dl vann
SG 9

15 flasker flasket. En skvett under flasking smaker etter ingrediensene. Passe smak og kraft fra granskuddene, passe sødme. Tror den kommer til å bli helt nydelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *