Granskudd

Til å være så enkel har den også alt jeg ønsker: friskhet, bitterhet og smaken av norsk natur. På flere måter er dette den beste jeg har laget, men den er også svært intens. Mulig mindre granskudd hadde vært bedre. Superenkel forskning med 1/3 utvanning bekrefter hypotesen. Noe annet fornøyelig er at bunnfallet ligger svært godt på bunnen av flasken.

Oppskrift til 3,8 liter granskuddmjød:
– 3 liter vann
– 700 g akasiehonning
– 380 g granskuddsirup
– 50 g sukker
– Gjærnæring
OG: 1.082
Gjær: 10 g Mangrove Jack’s cider M02
FG: 1.000
Ettersøting med 100 g sukker til SG 1.015
10,6 %

Etter å ha lekt meg mer eller mindre ferdig med røsslyng og einerbær, fikk jeg lyst til å klatre litt høyere i norsk fauna. Og siden andre er flinkere enn meg til å plukke granskudd fikk jeg kjøpe det som hjemmelaget sirup.

25.6.2018. Bryggestart. Koker vann. Tilsetter sirup og sukker litt før det koker opp, for å fjerne ev. basilusker. Kjøler ned og tilsetter honning. Tilsetter gjær og næring.

26.6.2018. Som den gode og pliktoppfyllende brygger jeg trodde jeg var tilsatte jeg litt gjærnæring, noe som resulterte i en tsunami av bobler. I halvpanikken fikk jeg laget en ikke akkurat desinfisert blow off tube. Byttet tilbake da det roet seg etter ti minutter. Mye futt i granskuddene.

1.7.2018. FG 1.000. Gjærstopp, vinsvovling.

2.7.2018. 1 dl vann kokt opp med 100 g sukker. Flasking.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *