Einerbærmjød

Ingen smaklige overraskelser med tanke på ingrediensene. Tydelig røsslynghonning, dempet av akasiehonningen. Fin bitterhet fra einerbærene. Ingen alkoholsmak, men kjenner at den er kraftig. Siden jeg glemte ettersøting før flaskingen tilsatte jeg sukker ved tapping. Funket fint og veide pent og pyntelig opp for bitterheten.

Oppskrift til 1,9 liter mjød:
– 350 g akasiehonning
– 250 g røsslynghonning fra Flemsetra
– 1,2 g einerbær, kokt i 2 minutter
– 0,4 g gjærnæring
OG: 1.094
Gjær: 4,5 g Mangrove Jack’s cider M02
FG: 1.000
Ettersøtet til SG 1.010
12,3 %

Kanskje å kalle det einerbærmjød er å ta i med tanke på den lille mengden jeg bruker, men den er likevel tilstedeværende i prinsippet. Skulle egentlig brukes i en øl som ble brygget separat, men den overlevde dessverre ikke. What else is new, lissm.

20.5.2018. Bryggedag. Brygger mjøden i lofotpils-flaska, den har stått ubrukt alt for lenge.

21.5.2018. Blir plutselig minnet på hvorfor jeg aldri bruker lofotpils-flaska – silikonproppen jeg fester gjærlåsen i har en tendens til å ikke sitte fast om den blir våt i denne flaska. Og det hender jo. Må derfor gjøre unevnelige- og ikke helt desinfiserte ting med den. Lever i spenning.

22.5.2018. Næring og avgassing. Bobler fortsatt fint.

27.5.2018. Tilsetter 2 g Saga gjærnæring og rister litt på flasken. 3 sekunder mellom hver bobling i gjærlåsen. Tar ingen gravitasjonsmåling, siden jeg hadde problemer med silikonproppen forrige gang jeg holdt på. Får heller se på bobleaktiviteten.

28.5.2018. Bobler hvert 6. sekund.

29.5.2018. Bobler en gang i minuttet. Nærmer seg noe nå.

31.5.2018. 2 min. mellom hver boble.

1.6.2018. FG 1.000. Hurra. Gjærstopp. Vinsvovling.

2.6.2018. Flasket. Glemte ettersøting. Pytt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *