Bare honning

Nærmer seg tre uker på flaske. Smaklig vidunderlig. Honningen har mildnet. Selvsagt fortsatt allestedsnærværende, men helt rund i smaken. Utseendemessig mye klarere, men fortsatt grumsete. Skikkelig honning blir vel kanskje «aldri» helt klar. Uansett er det uviktig.

Honningen stroger glemte. Har bare brukt Honningcentralens ekte honning én gang tidligere, og det var i det aller første brygget. Akasiehonningen er lettere å bruke og smaksette, siden den er flytende og smaker nesten ingen ting, men ekte honning er en blanding mellom lyng- og sommerhonning. Den smaker faktisk noe.

Vurderte sterkt å tilsette smak; rips eller timian, men har en viss aning om at de vil konkurrere for hardt med honningsmaken. Så jeg lager denne rene og pene mjøden først.

– 3,8 liter mjød laget på Honningcentralens ekte honning
– OG 83
– FG 8
– 9,8 %

18.8.2018. Bryggestart. Slikkepotten er god å ha når man hanskes med krystallisert honning.

20.8.2018. Avgassing i går og i dag. Masse liv. Skummer godt.

25.8.2018. FG 8. Tror vi stopper den der. Kan ikke være mindre søt, kjenner jeg. Slipper da også ettersøting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *