:: Akevitt ::

Nærmer seg jul. Da må man jo ha akevitt.

:: Akevittmjød ::
11 %. Brygget på 1/2 norsk honning, 1/2 fjellhonning og juice fra 140g potet pr liter. Etter gjæring tilsatt te av 5g akevittkrydderblanding pr liter. Ettersøtet til SG 10.
OG 90, FG 2, SG 10

25.9.2019.
Potet juices. Fikk 3 dl juice, masse skum og en hard masse i bunnen av juicekannen.

Vann kokes opp. Gjærnæring og potetjuice tilsettes rett før nedkjøling. Etter nedkjøling blandes honningen inn.
OG 90
Gjær: Mangrove jack’s mead M05
Blowoff

27.9.2019. Blowoff fjernes.

8.10.2019. FG 2. Vinsvovling og kieselsol.

9.10.2019. Te av akevittkrydderblanding, honning for ettersøting. 14 flasker på kjøling.

En tidlig smak: Overraskende mye lynghonning. Oppveier akevitten mer enn jeg trodde. Bortimot like mengder lynghonning og akevitt. Det jeg tror jeg prøver si er at mjøden er perfekt blandet og god som gull, selv etter to dager på flaske. Perfekt sødme. Litt alkohol-råhet som jeg regner med legger seg til jul.