Agurk & jordbær

Inspirert av en episode fra Brewdogs TV-serie, der de brygget øl uten å bruke den tyske renhetsloven fra 1516, vil også jeg erstatte vannet med agurkjuice.

Begynner med lage 3 liter agurkjuice. Tilsatt 1,05 kg honning blir det 3,8 liter med et potensiale på 12,5 %. Bruker 10 g M05 mjødgjær fra Mangrove Jack’s og en ampull med gjærnæring fra white labs (selv om det trolig ikke er nødvendig med tanke den naturlige næringen fra agurken). Etter gjæring tilsetter jeg saft av 800 g jordbær. Mye bær for å forhåpentligvis veie opp for den antatt kraftige agurk-grønsken.

5 kg agurk koster forresten 330 kr på Prix. Sammen med honning og jordbær blir dette lett den dyreste mjøden jeg har laget.

11.8.018. Måtte 15 agurker til. Og det er morsomt å leke med juicemaskin. Men vanskelig å måle sukkerinnholdet etterpå. Stoler ikke på økselvekten, som havnet på 76. Honningen alene burde gitt mer, men juicen er trolig litt for tykk. Agurken inneholder også 3 % sukker. Går for den beregnede gravitasjonen på 95. Uansett bobler det svært heftig, allerede en time etter at gjæren er tilsatt.

Nesten glad det er mye bunnfall. Mindre å tygge på.

15.8.2018. SG 13.

16.8.2018. Gjærstopp og vinsvovling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *