2019

:: 2017 :: 2018 :: 2019

Dette er året der jeg ivrer etter å gjøre meg ferdig med eksperimenteringen. Nok må snart være nok. Mjød er en morsom, men skummel hobby. I hvert fall når jeg får holde på i mitt tempo. Og det gjør jeg jo. Hele tiden. Sta bukk som jeg er og havresekken så søt som den er. To år med prøving, feiling, gremmelse og veldig mye nytelse skal stedes til hvile.

De beste fra året

:: Svartpepper og kakao ::
9,8 %.
Brygget på HC ekte honning og 1 g svartpepper pr liter. Etter gjæring tilsatt 2 dl avkok fra kakaonibs (7 g pr liter) kokt i 10 min. Ettersøting til SG 6.
OG 83, FG 3, SG 6
——
Smaker mild lynghonning og pepperen tilfører en fin liten tyngde. God sødme. Kakaoen merkes det ingenting til.

:: Jordbær ::
9,4 %. Brygget på 1/4 HC norsk honning og 3/4 akasiehonning, med saft fra 200 g belgiske jordbær pr liter, kokt i 10 min. Ettersøtet til SG 6.
OG 84, FG 4, SG 6
——
Lite honning å spore i smaken. Småintens, dog silkemyk jordbær. Ingen skarpe kanter, men akkompagnert av alkoholkraft. Pen sødme. Smålig bitterhet. Fyldig ved ørene.

:: Vikingmjød 3 ::
10,2 %.
Brygget av 100 % råhonning / røsslynghonning, med 2 g røsslyng pr liter og 0,75 g einerbær pr liter kokt i 60 min + 0,75 g einerbær pr liter kokt i 2 min. Ettersøting til SG 6.
OG 83, FG 0, SG 6
——
Der satt’n, endelig! Nydelig røsslyng, masse smak, perfekt sødme. Perfekt bitterhet så lenge jeg unngår bunnfall.

:: Røsslyngfjell ::
13,1 %.
Brygget på 1/4 røsslynghonning og 3/4 fjellhonning, med 1,3 g svartpepper pr liter.
OG 108, FG 8
——
Smaker etter ingrediensene. Digger at den milde fjellhonningen roer den kraftige røsslynghonningen og gir hele mjøden en perfekt balanse. Svartpepperen er litt skarp. Fin sødme.

:: 2017 :: 2018 :: 2019